راهکارهایی برای عکاسی از خوراکی ها

عکاسی از غذاها - راهکارهایی برای عکاسی خلاقانه از خوراکی ها

در هنگام عکاسی از مواد غذایی و خوراکی‌ها به خاطر داشته باشید که علاوه بر مواردی چون تر و تازه بودن مواد غذایی، نورپردازی صحیح و توجه به ترکیب‌بندی، عوامل ظریف دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند در گرفتن عکس‌های بهتر به شما کمک کند؛ عواملی که اغلب از نظر دور می‌­ماند و ما کمتر به آن ها توجه می‌کنیم، در حالی که این عوامل می­‌توانند تاثیر بسزایی در ارتقاء کیفی عکس‌های نهایی شما داشته باشد. در ادامه سعی می‌کنیم راهکارهایی برای عکاسی خلاقانه از خوراکی ها بررسی کنیم.

 ۱- از پس زمینه ساده و تمیز استفاده کنید

 – از انتخاب پس‌زمینه‌های هم رنگ با سوژه اجتناب کنید. اطمینان حاصل کنید که حتماً بین پس‌زمینه و سوژه کنتراست رنگی وجود داشته باشد.

سوژه و پس زمینه حتی‌المقدور نباید هم رنگ و دارای تنالیته یکسانی باشند. بطور مثال، استفاده از زمینه قرمز برای عکاسی از توت فرنگی انتخاب مناسبی نیست.

 – پس زمینه باید ساده بوده و نباید درهم برهم باشد. زیرا می تواند توجه و نگاه ما را از سوژه اصلی به پس زمینه منحرف کند.

عکاسی از غذا و خوراکی ها

۲- تنظیم ترازی سفیدی یا وایت بالانس

 قبل از اقدام به عکاسی از غذا و خوراکی هاتراز سفیدی دوربین خود را  بر اساس شرایط نوری محیط تنظیم کنید. عکس گرفته شده از گوشت قرمز همیشه باید دارای تن گرم باشد. بنابراین استفاده از نور لامپ فلورسنت که دارای تن سرد (تنالیته سبز) است باعث رنگ پریدگی سوژه می‌شود.

 عکاسی از غذا و خوراکی ها

[irp posts=”2460″ name=”تنظیم وایت بالانس عکس با کالرچارت”]

۳- استفاده از نور طبیعی

حتی المقدور سعی کنید از نور طبیعی جهت عکاسی استفاده کنید. می توانید عکس را در طی روز و در کنار پنجره ای بگیرید که از میان آن نور ملایم خورشید به سوژه می‌تابد. چنانچه در شب و با استفاده از نور فلاش عکاسی می‌کنید، به خاطر داشته باشید که نور مستقیم فلاش، نوری تند و خشن است که باعث تخت شدن سوژه، از میان رفتن حجم، بعد و ایجاد سایه‌های تند می‌شود؛ در عوض می‌توان جهت نرم کردن نور فلاش از ابزارهای تلطیف‌کننده نور مانند سافت باکس استفاده کرده و یا نور فلاش را بطور غیرمستقیم به سوژه تاباند (آن را از طریق بازتاب تلطیف کنید). به خاطر داشته باشید که نور تلطیف شده یا بازتاب یافته، علاوه بر حفظ بعد و حجم سوژه، نیم‌سایه‌ها، سایه‌های نرم و لطیف ایجاد می‌کند که بر زیبایی سوژه می‌افزاید.

عکاسی از غذا و خوراکی ها

 ۴- استفاده از سه‌پایه

بیشتر عکس‌هایی که از مواد غذایی وجود دارد در محیط داخلی گرفته شده است و همان طور که پیش تر اشاره شد بهتر است که خوراکی‌ها با نور طبیعی عکاسی شود. اما ممکن است در این محیط‌های داخلی، نور طبیعی برای عکاسی کم بوده و عکاس مجبور به استفاده از سرعت‌های پائین شاتر گردد که این مساله استفاده از سه پایه را الزامی می‌‎کند. همچنین در اغلب اوقات ثابت بودن کادر و تنها جابجایی، حذف و اضافه کردن اجزاء داخل کادر می‌تواند به بهبود ترکیب‌بندی و خلق ثبت‌های خلاق کمک کند.

[irp posts=”391″ name=”لوازم مورد نیاز برای عکاسی از خوراکی ها”]

۵- جزئیات کوچک می‌توانند تفاوت‌های بزرگ ایجاد کنند

هیچگاه جزئیات را نادیده نگیرید. به خاطرداشته باشیدکه استفاده از یک کارد و چنگال شیک، بشقاب یا کاسه زیبا می‌تواند یک عکس معمولی را تبدیل به یک عکس متفاوت، زیبا و تاثیرگذار نماید.

 عکاسی از غذا و خوراکی ها

۶- استفاده از نمای نزدیک

خیلی اوقات تاکید بر جزئیات بجای نشان دادن یک کلیت می‌تواند به خلق عکس بهتری منجر گردد. به عنوان مثال، بجای گرفتن عکس از یک بشقاب پراز غذا می‌توانید یک عکس نمای نزدیک (کلوس آپ) از محتویات داخل آن بگیرید. عکس‌های نمای نزدیک می‌تواند بافت و جزئیات دقیقی از سوژه به بیننده ارائه دهد و آن را جالب و جذاب‌تر کند.

عکاسی از غذا و خوراکی ها

[irp posts=”397″ name=”عکاسی شبه ماکرو و کلوزآپ”]

۷- برش دادن، خلال کردن و تقسیم کردن

موقع عکاسی از غذا و خوراکی ها برش دادن سوژه در بعضی از خوراکی‌ها می تواند تفاوتهایی که در بافت سوژه وجود دارد را نشان دهد و عکس را به یک عکس جذاب تبدیل کند. مانند برش زدن کیکی که نمایان شدن لایه‌های داخلی و بافت آن، به عکس جذابیت خاصی می‌دهد. 

عکاسی از غذا و خوراکی ها

۸- استفاده از زوایای بدیع و متفاوت

هیچ وقت عکس را تنها از زاویه و سطح چشم خود نگیرید زیرا این زاویه از آن جا که به زاویه و نقطه دید چشم انسان نزدیک است، می تواند تا حدی تکراری به نظر رسیده و فاقد جذابیت بصری باشد. سعی کنید از زوایای مختلف از سوژه عکاسی کنید ( چپ ، راست ، بالا و پایین ). شما باید در اطراف سوژه حرکت کنید تا بتوانید ترکیب‌بندی‌ها و زوایای مختلفی را برای عکاسی کردن انتخاب نمائید.

 عکاسی از شکلات

۹- استفاده از اشیاء تکمیل کننده (اسباب صحنه) در پس‌زمینه

گاهی اوقات در موقع عکاسی از غذا و خوراکی ها قرار گرفتن یک شی مرتبط در کنار یا پشت سوژه اصلی علاوه بر تقویت حس و حال صحنه می‌تواند باعث حرکت چشم در تصویر گشته و ترکیب‌بندی را بهبود بخشد. به عنوان مثال قرار دادن یک لیوان آب پرتقال کنار یک تکه کیک می‌تواند ترکیب مناسبی باشد. یا قرار گرفتن یک بطری نوشابه در پس‌زمینه یک ساندویچ همبرگر. البته این نکته را فراموش نکنید که وجود اشیاء و عناصر تکمیلی بعضی اوقات می‌تواند به مانند پس زمینه نامناسب، چشم بیننده را از سوژه اصلی منحرف کند. بنابر این در انتخاب اشیاء تکمیل کننده از نظر حجم، فرم، رنگ، محل قرارگیری و… دقت لازم را به‌خرج دهید.

 استفاده از اشیاء تکمیل کننده (اسباب صحنه) در پس‌زمینه

۱۰- تقلب کنید اگر مجبور شدید

گاهی اوقات برای عکاسی عکاسی از غذا و خوراکی ها می­‌توانید با استفاده از یک سری ترفندها و شگردها به سوژه­ ی خود جلاء یا جلوه خاصی ببخشید، مثلا اگر می­‌خواهید سوژه زرق و برق بیشتری داشته باشد می توانید سطح آن را با یک برس آغشته به روغن نباتی پوشش دهید؛ ساختن بستنی توسط پوره سیب‌زمینی و استفاده از بخار پارچه کتانی خیسی که درون ماکرو فر قرارداده شده باشد برای ایجاد بخار متساعد شده از مواد غذایی از جمله راهکارهایی است که می­ توانید در هنگام عکاسی از مواد غذایی از آنها بهره بگیرید. فراموش نکنید که بکارگیری این ترفندها بیش از هر چیز دیگری به خلاقیت شما بستگی دارد.

 عکاسی از تخم مرغ

اگر به عکاسی از غذاها  و نوشیدنی‌ها علاقه دارید و می‌خواهید به شکلی جدی‌تر با راهکارهایی برای عکاسی خلاقانه از خوراکی ها آشنا شوید، تماشای فیلم «عکاسی از غذاها و نوشیدنی‌ها» را به شما توصیه می‌کنیم.

مولف : حجت الله کاتوزی

کاتوزی

نوشته‌های مرتبط

قوانین ارسال دیدگاه

  • دیدگاه های فینگلیش و نامرتبط به مطلب تایید نخواهند شد. لطفاً از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
دیدگاه‌ها

*
*

پشتیبانی